útmutatás

Ha az előző játékban sikeres voltál, akkor a kevésbé ismert láperdő-lakókat is felfedezhetted. Most pedig jó kedvvel kezdhetsz a következő kalandba. Csak arra kérlek, ne aggódj! A Láperdő kvízben a figyelmességed és a téma iránti éredklődésed lesz a legfontosabb. Újból megvizsgálhatod és megerősítheted tudásod és ennek folyamán majd számos érdekességet tudsz meg a láperdő állat- és növényvilága életéről.

 

Ez a web-alapú kvíz tulajdonképpen egy önálló kérdéssorozat, amely több szintet tartalmaz (5 szint/level) különböző nehézségi fokozatok szerint felosztva. A kérdések a szlovákiai láperdőkben élő egyes állat- és növényfajokra vonatkoznak. Erdei sétáitok folyamán bizonyára már többel is találkoztatok közülük. A Láperdői kvízre egy egyszerű on-line regisztrációs platformot alakítottunk ki: elég megadni a saját e-mail címed és egy jelszót, amit magatok választottatok. Ezek az adatok kizárólag a Láperdői kvízbe való bejelentkezésre szolgálnak. A bejelentkezés után már semmi sem gátol abban, hogy  teljes gőzzel a játékra összpontosíts!

 

Mindegyik kérdésre 30 másodperc áll a rendelkezésedre. Ha valamelyik esetleg túl nehéznek tűnik, felhasználhatod a súgó menüpont valamelyik segédeszközét (50/50, az adott kérdés más kérdéssel való helyettesítése, hosszabb godolkodási idő, a kérdés kihagyása), amely a grafikus mezőben a kérdés felett van elhelyezve. Figyelem! A kérdés kihagyása csak a második játékszinttől (2. level) engedélyezett. Játék közben figyeld az eredményeidet és próbáld meg befejezni azt a szintet, amelyiket éppen játszod. A teljes kvíz befejezése után az elért eredményeidet a „győztesek rangsora“ szekcióban tudod összehasonlítani a többi játékos teljesítményével.

 

Hasonló módon, mint a Láperdő lakói nevű előző játékban, ebben a kvízben is a veszélyeztetett csúszómászókról és kétéltűekről szóló érdekes témaköröket találsz. A ZOO4NAT projekt által is hozzájárulhatunk ezek általános védelméhez, valamint kutathatjuk a változatos láperdők egyedi rejtekeit.